De route naar een

Waardevolle verbonden buurt

De samenleving is voortdurend in beweging, sociale samenhang staat onder druk. Het is belangrijker dan ooit om mensen in buurten, wijken en steden waardevol met elkaar te verbinden.

Met onze routekaart wijzen we je stapsgewijs de weg om waardevolle verbindingen te creëren tussen buurtbewoners, zorgprofessionals, buurthuizen, verenigingen, welzijnsorganisaties en anderen partijen in de buurt.

Kijk & luister

Laat de buurt spreken en luister naar de verhalen van mensen. Ga actief op zoek naar verhalen die nog niet gehoord zijn.

Krijg inzicht

Gebruik de verhalen om inzichten te verkrijgen. Inventariseer welke thema's spelen. Zo kom je achter de échte behoeften van mensen en de collectieve belangen in de buurt.

Verbind

Inspireer en verbind mensen met gezamenlijke behoeften en belangen. Het gezamenlijke verhaal zorgt er voor dat mensen betrokken raken en blijven. Dat is de basis voor een waardevolle buurt!

Werk samen & netwerk

Betrek en verbind de verschillende organisaties, verenigingen en professionals in de buurt en ontdek wat je samen kan bereiken.

Ontwikkel een ambitie

De verhalen en inzichten geven je een beeld van wat er in de buurt speelt. Samen met je koplopers bouw je aan een buurtplan.

Communiceer & blijf luisteren

Neem mensen in de buurt mee op je reis om te komen tot een waardevolle buurt. Blijf daarnaast constant luisteren naar de verhalen om interessante verbindingen te kunnen realiseren.

Groei & bloei

Vertel samen het verhaal en inspireer mensen om deze te delen. Verbind daarnaast mensen met de juiste instrumenten om waardevolle verbindingen te blijven creëren.

Zet de eerste stap naar een waardevolle verbonden buurt!

Ik, Jake Coorens, community manager, neem vervolgens zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismaking.

Contactformulier